Spring naar inhoud

Gastenboek

Simone Snakenborg Ritueelbegeleiding, gastenboek, reactie, Facebook, Tilburg

Welkom in mijn gastenboek! Helemaal onderaan de pagina kun je een reactie kwijt.
Alvast hartelijk dank.

je kunt me ook volgen op of reageren via mijn pagina op Facebook: Ritueelbegeleiding Simone Snakenborg


NB. Reacties worden geplaatst na goedkeuring door de beheerder.

Ga terug naar home

12 gedachten over “Gastenboek

 1. Heleen Paymans-Drieszen

  Lieve Simone, uit onze gemeenschappelijke koortijd ken ik jou als een lieve, vriendelijke en eigenwijze meid. Daar zijn in de laatste jaren steeds meer nieuwe ontdekkingen bij gekomen. Zo ben jij een enthousiaste moeder en een fantastische fotograaf met veel kijk op details.
  Wat mij echter het meest aanspreekt als jij voorgaat in de dienst van de Tafel bij Ekklesia Tilburg is jouw bijzondere en diepgaande wijze hoe jij steeds op een eigen manier het tafelgebed weet in te leiden. Het is iedere keer verrassend en inspirerend voor mij. Ik hoop dat wij dat beiden nog lang zo kunnen beleven.

 2. Frans van Dijk

  Hoi Simone,
  Wij kennen elkaar al zo'n jaar of 18/19, misschien wel langer.
  Dat was nog in de Anthus tijd in Maranatha. Ik heb van het begin af al een heel goede band met jou. Taalkundig onderlegd, belezen, erudiet, gevoel voor humor. Ook jouw oprecht gevoel voor je medemens spreekt me aan. Hoe jij bijvoorbeeld met Servaas omgaat, dat ben jij ten voeten uit. Met die talenten zul je zeker een mooie invulling kunnen gaan geven aan jouw functie van ritueelbegeleider.
  Ik hoop nog lang tot jouw vriendenkring te mogen behoren.

 3. John Jacobs

  Citaat van Sören Kieregaard: "Ik ontdekte dat ik minder en minder te zeggen had, tot ik uiteindelijk stil werd en begon te luisteren. En in die stilte hoorde ik de stem van God." Simone Snakenborg weet als geen ander de stilte toe te laten en van hart tot hart te luisteren naar de mens die haar hulp nodig heeft. Zij maakt daadwerkelijk waar dat godsdienst begint met mensendienst! Van harte aan te bevelen...

 4. Jeffrey Korthout

  Simone ken ik al vanaf 2004 uit Maranatha. Op heel bijzondere en inspirerende wijze weet Simone moeilijke, religieuze en diepgaande zaken te verwoorden en uit te beelden in haar gebeden, teksten en rituelen. Ik mag daarom graag naar Simone luisteren en met haar samenwerken. Daarnaast heeft ze een fijne en warme persoonlijkheid en staat oprecht voor mensen klaar.

  Een citaat van haar is me altijd bij gebleven, waarschijnlijk door de jaren in mijn hoofd wat veranderd:

  "Een vogel die vliegt
  beseft niet dat zij vliegt
  Zij spreidt slechts haar vleugels uit
  En vertrouwt erop dat zij niet valt"

 5. Natascha Leeuwenkuijl

  Simone is ... aandachtig, met een luisterend oor en een rake vraag, eigen, en met een talent voor het juiste woord op het goede moment.

 6. Frans van den Brand

  We hebben Simone leren kennen als een uiterst bekwame uitvaartbegeleidster. De uitvaart die zij begeleidde muntte uit in sfeer, piëteit en betrokkenheid van haar kant. Op een uitermate goed voorbereide wijze wist zij de plechtigheid te leiden. Haar toegenegen houding naar zowel de overledenen als de familie droeg in hoge mate bij tot een sfeervolle viering. Duidelijk aanwezig, doch in gepaste bescheidenheid, wist zij de verschillende momenten tijdens de viering met elkaar te verbinden en de sprekers uit te nodigen. De overledene en de familie werden in hoge mate betrokken bij het afscheid door haar blijk van betrokkenheid met behoud van enige afstand. Het dringt op zo’n moment door dat het gaat om een eenmalig gebeuren; een afscheid van een dierbare. Het is daarbij uitermate belangrijk dat dit op een waardige wijze vorm krijgt. Simone staat daar persoonlijk garant voor. In onze beleving is Simone de aangewezen persoon om op dit belangrijk moment in het familieleven voor te gaan. Haar optreden had voor ons alle trekken van professionaliteit. Wij vinden het dan ook geweldig dat Simone hiermee daadwerkelijk aan de slag gaat. Wij wensen haar heel veel succes in haar werk.
  John de Bruijn
  Frans van den Brand

 7. Robin de Bruin

  Simone is in staat de familie bij te staan in de moeilijke periode van hun leven. Ze heeft empathie, leeft mee en weet uit eigen ervaring hoe belangrijk het is om een mooie dienst neer te zetten naar de wensen van de klant.

  (Robin de Bruin, uitvaartverzorger Monuta Bloemendaal)

 8. Marieke van Baest

  Een tijd geleden vroeg Simone mij iets over haar te schrijven in haar gastenboek. Ik was niet meteen overtuigd dat ik aan haar verzoek kon voldoen. Weliswaar heb ik haar jarenlang meegemaakt als bevlogen voorganger in Studentenkerk Maranatha en Ekklesia Tilburg - maar dat is toch van een andere orde dan ritueelbegeleiden.

  Daarom heb ik haar het idee voorgelegd mij tot ervaringsdeskundige te maken door met mij een persoonlijk ritueel te ontwikkelen om een grote overgang in mijn leven te markeren.
  Uit ervaring weet ik hoezeer de 'binnenwereld' soms hulp nodig heeft van de 'buitenwereld' om in balans te komen.

  Er is veel creativiteit en inlevingsvermogen nodig bij het zoeken naar een ritueel dat past bij persoon en situatie. Simone heeft die vaardigheden in overvloed!
  We hebben meerdere keren uitgebreid met elkaar gesproken.
  Simone heeft met grote fijngevoeligheid de kern van onze gesprekken gevonden een vervolgens een concept-ritueel uitgewerkt dat mij bijzonder aansprak. Haar taalvaardigheid heeft daarbij ook goede diensten bewezen.
  Bij het uitvoeren van het ritueel was zij met warmte en respect aanwezig. Ik heb het ritueel als een doorbraak gevoeld en zie er met genoegen op terug.

  Kortom, ik beveel Simone van harte aan voor het begeleiden van rituelen, bij afscheid èn levensmomenten. Ik hoop dat veel mensen de weg naar Simone vinden!

  Marieke van Baest - dominee

 9. Ingrid van Beuzekom

  Ik ken Simone sinds vele jaren. Heb haar leren kennen bij Maranatha als medekoorlid, voorganger in woord en bij de tafel. Simone kan op treffende wijze verwoorden waar het in essentie om draait, zonder daarbij te vervallen in clichés. Verder heb ik met haar bijzonder fijne wandelingen gemaakt waarin we samen spraken over de diepgang van ons leven. We deelden onze gemeenschappelijke liefde voor de natuur en wat vooral bomen ons kunnen geven.

 10. Caroline Tuerlings

  Simone,
  Heel hartelijk dank voor het begeleiden van de uitvaart van mijn vader. Wanneer je je bevindt in de rollercoaster van emoties wanneer een zo dierbare is overleden, is het fijn om iemand naast je te hebben die zowel de emoties in goede banen leidt als ook de zakelijke kant niet uit het oog verliest. Respectvol en warm, alsof je al jaren lid bent van ons gezin. En ondanks het feit dat we niet kerkelijk zijn, is het afscheid van mijn vader heel symbolisch geweest. Met een traan maar zeker ook met een lach, zoals mijn vader was.

 11. Caroline Nicolette

  Door de tijd heen heb ik contact gekregen met Simone. Er ontstonden mooie gesprekken, onder andere over mijn diepe wens om gedoopt te worden, die langer bij mij was. Ik wilde alleen niet via de kerk worden gedoopt. maar echt op een manier die goed voelt voor mij. Simone wilde me daarbij graag behulpzaam zijn en al pratende kwamen we uit op een joodse doop, volledig onder water. Dit sluit zo mooi aan bij mij, omdat ik voor deel joods bloed heb. Ik koos ervoor voor om gedoopt te worden in de zee bij mijn eigen dorp. We zouden een rustig plekje uitkiezen en Simone had me het idee meegegeven van tevoren een tekst te schrijven die ik voorafgaand aan mijn doop kon voorlezen.
  Op vrijdagavond 23 september was het dan zover. We waren op een heel stil, rustig plekje en voorafgaand aan de doop las ik een tekst voor die eerder die dag op mijn weg was gekomen. Alles vanuit het universum spande zich samen. Ondanks dat het eb was, waren de golven hoog toen ik de zee inliep. ik werd me bewust van de zee en mijn gevoel eromheen. Op juiste moment voelde ik dat zachtjes geduwd werd en toen ging volledig onder. Het was maar een moment dat ik onder water was, maar voor mij duurde het een zee van tijd. Alles in mij werd uitgewist en toen ik weer boven kwam voelde ik me opnieuw geboren. Simone vroeg me of ik mijn verhaal wilde delen in dit gastenboek, om te laten zien dat er meerdere mogelijkheden zijn van dopen.
  Lieve Simone, heel erg bedankt voor de kans. Ik ben dankbaar dat je er bij wilde zijn. nu op weg naar een mooie verdere groei.
  Namaste, Caroline

 12. Yvonne Schreuder

  Beste Simone, Bedankt voor jouw bijzondere en warme woorden tijdens de dienst in het crematorium van Tilburg. Het was een droevige en heftige week, maar samen met jou en Robin de Bruin, was het toch een warme en fijne week. Mijn familie en ik hebben er dierbare herinneringen aan overgehouden.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *