Spring naar inhoud

Over Simone Snakenborg

Ik ben Simone Snakenborg, geboren in 1969 in Winschoten. Ik ben 48 jaar, ben getrouwd en heb de twee liefste kinderen (9 en 12) van de hele wereld. Ik woon in Tilburg.

Achtergronden

Ik heb 20 jaar ervaring als voorganger bij vrijzinnige kerkgemeenschappen zoals EkklesiaTilburg.nl en met uitvaarten in diverse stijlen.
Vanuit de mooie ervaring in het voorgaan bij vieringen ben ik begonnen als ritueelbegeleider bij uitvaarten. Het is zo mooi en liefdevol om nabestaanden te mogen begeleiden op dit kwetsbare moment. Om samen een afscheid vorm te geven dat past bij de overledene en bij iedereen aanwezig. Lees hier meer over mijn werk voor Ekklesia Tilburg.

Activiteiten in het verleden

Tot aan 2013 heb ik gewerkt als senior onderzoeksanalist bij twee marktonderzoeksbureaus in Breda. Naarmate ik ouder werd, begreep ik dat in dat vak mijn hart niet meer lag. Ik was analytisch, hield van schrijven en deed altijd bijzonder goed mijn best om kwaliteit te leveren, maar dat was op een gegeven moment niet meer voldoende.

Daarom heb ik in 2015 besloten te luisteren naar mijn nieuwe hartslag en de overstap te maken naar ritueelbegeleiding bij afscheid en uitvaart. In dat jaar heb ik onderzoek gedaan naar de mogelijkheden, vele gesprekken gevolgd met professionals en vooral veel nagedacht en woorden gezocht voor wie ik ben en wat ik wil uitdragen als ritueelbegeleider. Op 1 janauri 2016 ben ik officieel begonnen als zelfstandig ondernemer.

Overige activiteiten

Daarnaast schrijf ik voor Nieuwwij.nl, online platform voor religie en samenleven in Nederland,  als ritueeldeskundige. Kijk hier voor mijn blogs op Nieuwwij.

Verder begeleid ik groepen aan de hand van workshops. Deze activiteiten verrijken en verdiepen mijn werk als ritueelbegeleider. Kijk hier voor meer informatie.

Opleidingen

In 1995 ben ik afgestudeerd in Taal- en Cultuurstudies aan de Tilburg University. Naast specialisaties op het gebied van taal-, literatuur- en cultuurwetenschappen heb ik vakken gevolgd op het terrein van filosofie en zingeving.

Portfolio

 Voor teksten voor Ekklesia Tilburg, een portfolio van uitvaarten en overige voorbeelden kijk hier.

Over Simone Snakenborg, Uitvaartbegeleiding, Uitvaartleiding, Uitvaartspreker, Afscheidsdienst, Ritueelbegeleiding, Rituelen, Ritueel, In memoriam, Levensverhaal, Uitvaartteksten, Uitvaartspeech, uitvaarttoespraak, Begrafenis, Crematie, Dood, Overlijden, Afscheid, Persoonlijk verhaal, Simone Snakenborg Ritueelbegeleiding Tilburg

 

 

 

 

 

Ik ben je graag van dienst.
Vrede en alle goeds, Simone