Spring naar inhoud

Over Simone Snakenborg

Ik ben Simone Snakenborg. Sinds 1 januari 2016 werk ik als ritueelbegeleider. Ik begeleid nabestaanden bij het vormgeven van en voorgaan bij een afscheidsdienst.

  Wat ik doen, is de mensen 'wakker maken', zodat ze bewust afscheid kunnen nemen. Samen stellen we een dienst samen die een geheel vormt en past bij de overledene en de nabestaanden.

Als een dierbaar iemand overlijdt, gaat er iets stuk van binnen.
Samen met de nabestaanden ga ik aan de slag voor een mooi en passend afscheid.
Omdat wat stuk is, mag groeien naar heelwording.

Achtergronden

Ik ben geboren in 1969 in Winschoten. Ik ben 49jaar, ben getrouwd en heb de twee liefste kinderen  van de hele wereld. Ik woon in Tilburg.

Ik heb 20 jaar ervaring als voorganger bij vrijzinnige kerkgemeenschappen zoals EkklesiaTilburg.nl en met uitvaarten in diverse stijlen.
Vanuit de mooie en diepgaande ervaring in het voorgaan bij vieringen ben ik begonnen als ritueelbegeleider bij uitvaarten. Het is zo mooi en liefdevol om nabestaanden te mogen begeleiden op dit kwetsbare moment. Om samen een afscheid vorm te geven dat past bij de overledene en bij iedereen aanwezig. Lees hier meer over mijn werk voor Ekklesia Tilburg.

Activiteiten in het verleden

Tot aan 2013 heb ik gewerkt als senior onderzoeksanalist bij twee marktonderzoeksbureaus in Breda. Naarmate ik ouder werd, begreep ik dat in dat vak mijn hart niet meer lag. Ik was analytisch, hield van schrijven en deed altijd bijzonder goed mijn best om kwaliteit te leveren, maar dat was op een gegeven moment niet meer voldoende.

Daarom heb ik in 2015 besloten te luisteren naar mijn nieuwe hartslag en de overstap te maken naar ritueelbegeleiding bij afscheid en uitvaart. In dat jaar heb ik onderzoek gedaan naar de mogelijkheden, vele gesprekken gevolgd met professionals en vooral veel nagedacht en woorden gezocht voor wie ik ben en wat ik wil uitdragen als ritueelbegeleider. Op 1 janauri 2016 ben ik officieel begonnen als zelfstandig ondernemer.

Overige activiteiten

Blogs en artikelen

Ik schrijf blogt en artikelen voor

  • Nieuwwij.nl, online platform voor religie en samenleven in Nederland,  als ritueeldeskundige. Kijk hier voor mijn blogs op Nieuwwij.
  • RememberMe.nl: .informatie en inspiratiesite voor een unieke uitvaart.

Lezingen en workshops

Ten slotte geef ik zo nu en dan lezingen over uitvaartzorg en andere onderwerpen en begeleid ik groepen aan de hand van workshops. Deze activiteiten verrijken en verdiepen mijn werk als ritueelbegeleider. Kijk hier voor meer informatie.

Opleidingen

In 1995 ben ik afgestudeerd in Taal- en Cultuurstudies aan de Tilburg University. Naast specialisaties op het gebied van taal-, literatuur- en cultuurwetenschappen heb ik vakken gevolgd op het terrein van filosofie en zingeving.

Sinds 2018 ben ik opgeleid als gecertificeerd Dementievriendelijk Ritueelbegeleider bij Afscheid.

Dementievriendelijke ritueelbegeleiders

Portfolio

 Voor teksten voor Ekklesia Tilburg, een portfolio van uitvaarten en overige voorbeelden.

Portfolio

 

  Ik ben je graag van dienst.
Vrede en alle goeds, Simone